Dag 21. Russbach am Pass Gschütt. 28 mei.
28 mei 2026 - Rußbach am Paß Gschütt, Oostenrijk
Vandaag staat een dagje Salzburg op het programma. Vanmorgen had Jan de gastenkaart in zijn mail. Bleek dat deze in Salzburg niet geldig was! Met de auto naar Salzburg Sud gereden. Daar was een P&R terrein. Het was er al heel druk. Een aardige man hielp ons goed en gaf duidelijk uitleg. Met bus 8 naar het centrum. We stapten in het oude centrum uit. Een geweldig mooie stad met veel oude, goed onderhouden huizen. Een rivier, de Salzach, stroomt door de stad. Dus veel bruggen. Een echte wandel en fiets stad. Wij hebben heerlijk door de stad gedwaald. Op een van de vele pleintjes op een terras gezeten. We zijn de Dom binnengegaan. Een kerk met mooie versieringen maar niet overdreven. Het was er heerlijk koel en stil. Iedereen hield zich daar goed aan. Het weer was prima om door de stad te slenteren. We hebben ook het geboortehuis van Mozart bezocht. Salzburg is de stad van Mozart. Omdat het kleinere kamers zijn was het hier drukker. Jan is bijna beroofd door een zakkenroller, op de trap naar de ingang. Hij had het net op tijd in de gaten dus niets weggehaald. Toen we weer terugliepen naar de bushalte liep er een grote demonstratie langs, georganiseerd door de universiteit. Tegen bezuinigingen in het onderwijs. Het duurde dus lang voor de bus erdoor kon. De terugreis ging verder goed. Vanavond weer in ons favoriete restaurant gegeten. Ze zaten wel op een andere locatie, de weinstube. De wijn smaakte heerlijk. Later kwamen er 2 muzikanten een optreden geven voor de busreis passagiers. Voldaan gingen we naar huis.
Sandra:28 mei 2026Aan de foto's te zien is het een mooie reis!
Mariëtte:28 mei 2026Mooi hè, Salzburg!