Dag 22. Ruchbach am Pass Gschütt - Kochel am See. 29 mei
29 mei 2026 - Kochel am See, Duitsland
Vanmorgen waren we weer rond 7 uur wakker. Na ons ontbijt op ons gemak vertrokken. We gaan nu de Alpenstrasse route volgen richting de Bodensee. Het weer wordt in heel Europa wat minder dus we gaan maar gokken met de richting. Vandaag is het nog super weer. De route gaat door de Alpen via Beieren, Duitsland. We zagen veel groen, bergen en bossen. Ook weer meren waar we langs reden. Na anderhalf uur stopte we om koffie te drinken bij een restaurant. Er zat niemand maar wij hadden trek. Toen we naar binnen liepen was daar een oudere vrouw met rollator. Wij koffie besteld. Even later bracht ze de koffie op de rollator naar buiten. Het was maar goed dat het niet druk was anders hadden we lang kunnen wachten. De route kenden veel problemen. Sommige stukken waren afgesloten en moesten we een omleiding volgen die soms ver om was. Tijdens de hele vakantie passeerden we wel 5 wegwerkzaamheden per dag! En in alle landen. Het lijkt wel of alle wegen in Europa voor de zomer klaar moeten zijn! Halverwege de middag zijn we onderdak gaan zoeken. We zitten nu in Kochel am See. Een leuk plaatsje aan een meer. Het eerste hotel zat vol maar bij de tweede konden we terecht voor 1 nacht. Een prima kamer met balkon. We zijn naar het meer gelopen. Er liep een wandelpad met bankjes langs. Er waren mensen aan het zwemmen en suppen. Wij zijn bij een Italiaan wezen eten. Was erg druk maar het smaakte ook verrukkelijk. Toen thuis naar de koffie.