Dag 20. Russbach am Pass Gschütt. 27 mei

27 mei 2026 - Rußbach am Paß Gschütt, Oostenrijk

Het was warm vannacht. Jammer genoeg hebben we geen airco. Het ontbijt was goed. Wij hadden geen gastenkaart ontvangen maar het personeel bij het ontbijt kon ons niet helpen. Jan heeft later gebeld en ze zouden het mailen. Geen mail gehad! Vandaag stond de route naar de gletsjer van Dachstein op het programma. Het was een mooie autoroute door de bergen. Bij de VVV kregen we info over hoe we aan de kaartjes moesten komen. Je moet over een tolweg om bij de kabelbaan te komen. Aan het begin kreeg je een kaartje wat je goed moest bewaren. Bij de kabelbaan moest je een kaartje reserveren tegen betaling. Dan moest je de kabelbaan betalen en voor de activiteiten boven bij de gletsjer. Het was rustig dus wij konden meteen met de kabelbaan mee. Het duurde niet lang maar was wel steil. Bij het bovenstation kon je rondlopen, om het gebouw heen. Je had overal mooie uitzichtpunten. Het weer was goed. We hadden een fleecejack meegenomen en ik een lange broek. Dat was wel nodig. We gingen over een hangbrug. Deze vond ik niet eng ondanks dat je zo de diepte in kon kijken. Aan het einde konden we een ijsgrot in. Lekker koud. Dikke ijsmuren en ze hadden er ijsfiguren instaan. Mooi om te zien. Buiten moesten we een stukje door de sneeuw. Was een beetje koud met mijn sandalen! Voordat we teruggingen moest het kaartje van de tolweg daar gescand worden. We kwamen weer veilig beneden aan, waar we via een andere weg weer terug konden rijden. Ik ben bang dat we geflitst zijn omdat we 2 agenten zagen met een camera. We gingen bergafwaarts dus net iets te hard. Volgens mij zijn we vorige week ook al geflitst. We merken het wel als we thuis zijn. Onderweg een terrasje gepakt voor een ijsje. Toen we hierna weer terugreden kregen we een flinke regenbui over ons heen. Even stilgestaan. Duurde niet lang en toen ging de zon weer schijnen.

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Mariëtte:
    27 mei 2026
    Mooie foto's Angela! Ik vind de bergen van Oostenrijk toch mooier als het platteland 😉